Winter- of zomerbanden wisselen

De juiste band in combinatie met de buitentemperatuur, heeft invloed op uw remweg, grip en brandstofverbruik. Ga veilig de weg op. Wissel op het juiste moment uw winter- of zomerbanden.

 

Wanneer banden wisselen?

Zomerbanden hebben een hardere rubbersamenstelling, waardoor deze optimaal presteren boven de 7°C. Afhankelijk van de buitentemperatuur, wisselt u in maart of april uw winterbanden om naar zomerbanden.

 

Winterbanden gebruikt u onder de 7°C. De rubbersamenstelling van deze band is zachter, wat zorgt voor meer grip op een wegdek met sneeuw of ijs. Vaak zijn de maanden oktober en november qua buitentemperatuur geschikt om winterbanden op uw auto te monteren.

 

Een bandenwissel, hoe lang duurt dat?

Onder het genot van een kopje koffie, kunt u wachten terwijl wij uw wielen wisselen. Hoe lang een bandenwissel duurt, is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Heeft u twee sets complete wielen (banden en velgen)? Het wisselen van wielen duurt ongeveer 20 minuten.
  • Heeft u één set velgen en twee sets banden? Het wisselen van banden duurt ongeveer een uur. Dit is inclusief het monteren van de banden op de velgen en het vervangen van ventielen. Ook balanceren wij de banden.

Bij een wissel controleren wij in alle gevallen de bandenspanning.

 

Bandenopslag

Heeft u geen geschikte plaats om uw zomer- of winterwielen op te slaan? Of wilt u niet twee keer per jaar uw wielen verhuizen van de schuur naar onze werkplaats? Maak gebruik van onze bandenopslag! Uw banden zijn bij ons verzekerd tegen brand en diefstal.

 

Kosten bandenopslag

22,50 euro per seizoen, per 4 wielen of banden.

Deze prijs is inclusief BTW en exclusief montage.

 

Maak direct een afspraak

Laat de buitentemperatuur het toe om uw banden te wisselen? Maak direct een afspraak. Neem contact met ons op via 0418-56 25 56.